1657211977-huge_edited_edited.jpg

HJÄLPCENTER

HEM / HJÄLPCENTER

Hitta svar på olika frågor

Allmänt

Vad för slags musikbolag är Soul Family Entertainment egentligen?


Soul Family Entertainment är ett musikbolag som startades 2017 med konceptet att hjälpa musikintresserade att skapa egen musik från start till släpp. Idag erbjuder vi flertal tjänster och vi erbjuder även produkter.
Kan jag bli signad hos er?


Tyvärr så signar vi för tillfället inte artister, men det finns möjlighet att vi signar låtar. Skicka ditt demo här: www.soulfamilyent.se/skickademo
Vilken stad befinner ni er i? Var finns studion?


Vi befinner oss i Falkenberg. Studion ligger centralt på Storgatan 42, 311 31.
Hur kontaktar jag er?


Du kan nå oss på olika sätt, här är flera val att välja mellan: - Online chatten - Skicka ett meddelande på Instagram - Skicka ett meddelande på Facebook - Ring/smsa 0730317484 - Skicka mail till johan@soulfamilyent.se - Skicka ett meddelande via kontaktformuläret på hemsidan
Kan man skapa musik med er på distans?


Detta är då en av möjligheterna hos oss, vi jobbar även på distans. Det enda som inte går att göra på distans är inspelningen, om inte du redan har tillgång till inspelningsutrustning eller inspelningsstudio och kan spela in på distans och skicka över vokalerna. När vi jobbar på distans så kan vi t.ex använda oss utav Skype, Zoom, Google Hangouts, osv. Detta bestämmer vi ihop.
Hur funkar det med att vara i studion nu under Covid-19?


Vi förstår att det är en tuff tid just nu men vi har handsprit i studion och vill du känna dig säker så kan vi hålla avstånd från varandra. Ett annat alternativ om du fortfarande vill göra musik men inte behöva åka till studion är att boka distanssessions.
Äger jag 100% av alla rättigheter för musiken jag skapar med er?


Det som ingår i musikpaketet du väljer är det som gäller, men om vi tar ett artistpaket som ett exempel så ingår det 100% ägarrätt när du köper ett sånt paket, vilket betyder att du bestämmer över projektet och du väljer vad som ska göras med musiken. Du äger även 100% av alla distributionsbolagsintäkter, vilket betyder att vi inte tar någon procent av dig av det du tjänar hos distributionsbolag (detta är bolag som man kan registrera sig hos och få ut sin musik på t.ex Spotify, iTunes osv, beroende på vad dom erbjuder). Kom ihåg att det kan vara möjligt att distributionsbolaget tar en procent, men det är mellan dig och distributionsbolaget. Vi tar ingen procent i det fallet. Det enda vi behåller då är vår del av upphovsrätten av det vi skapar.
Hjälper ni mig att få ut musiken på musiktjänster som Spotify, iTunes osv?


Ja, det ingår Release Coaching i varje musikpaket. Release Coaching innebär att vi hjälper dig genom att vägleda dig i hur du får ut musiken på t.ex musiktjänster som Spotify och iTunes. Vi har även en distributionsguide som du kan använda dig utav som kund hos oss.

Bokningsfrågor

Hur bokar jag era tjänster?


Här har du två val, men val nummer 1 är rekommenderad då det kan vara möjligt att du får vänta längre om du väljer val nummer 2. 1. Boka online via vårt bokningssystem. 2. Kontakta oss via hemsidan, sociala medier eller genom sms/telefon.
Går det att boka alla tjänster på hemsidan?


Vissa tjänster går det inte att boka på hemsidan. Vill du boka en tjänst som inte går att boka på hemsidan så är det bara att kontakta oss.
Får jag ett billigare pris som ny kund när jag bokar ett musikpaket?


Alla nya kunder hos oss får ett billigare pris på sitt första musikpaket.
Vad gäller om jag vill avboka ett redan påbörjat musikpaket?


När du vill avboka ett redan påbörjat musikpaket så betalar du endast för det som gjorts. Har du inte betalat ännu så får du ett nytt beräknat pris och har du redan betalat så får du tillbaka för det som inte gjorts.
Finns det en åldersgräns för att boka era tjänster?


Man behöver inte vara någon speciell ålder för att boka in sig hos oss men är du under 18 behöver vi ett godkännande av en förälder först.
Måste jag ha erfarenhet sen tidigare för att boka era tjänster?


Ingen erfarenhet krävs hos oss.
Får man boka flera sessions på en gång?


Detta är inget vi föredrar, men det kan hända att vi går med på det baserat på situationen. Ett exempel på en situation där vi kan gå med på det är om du åker långt ifrån och vill slippa behöva åka fram och tillbaka. Detta kan vi diskutera under bokning.
Hur lång är varje session när man bokar ett musikpaket?


Varje session är av standard på 3 timmar. Det kan hända att det blir längre sessions, detta beror helt på situationen.
Hur många sessions ingår i musikpaketen?


Detta beror helt på vilket musikpaket du väljer. Gå in på www.soulfamilyent.se/musikpaket och kika på vad som ingår i varje paket.

Betalning

Måste jag betala direkt?


Det måste du inte. När du bokar en tjänst så får du en faktura på mail. Standard förfallodatum är den 27:e samma månad som projektet påbörjas i, om inget annat bestämts. T.ex, bokar du ett artistpaket i november och vill påbörja paketet i november, då betalar du senast 27 november.
Hur betalar jag?


Du kan välja mellan: 1. BankGiro (5229-7785) 2. Swish (123-188 05 58) Vill du betala med kontant så går det men det är inget vi föredrar. Du kan inte delbetala när du väljer att betala med kontanter.
Kan man delbetala sitt köp eller bokning?


Ja, du kan läsa mer om delbetalning inne på vår delbetalningssida. Kom ihåg bara att du inte kan delbetala om du väljer att betala med kontant. Gå in på: www.soulfamilyent.se/delbetalning

Vokalister

Kan vem som helst boka era vokalister?


När du bokar en vokalist så går vi igenom din bokning med vokalisten och om vokalisten godkänner bokningen så slutför vi bokningen med dig.
Vad ingår när man bokar en vokalist?


När du bokar en vokalist kan vokalisten spela in det du vill att den spelar in. Detta kan vara korta samplingar av bland annat ord eller meningar som t.ex om du vill att artisten ska sjunga in meningen "Don't you let me go" - så kan vokalisten göra detta. Du kan även boka vokalisten för att spela in hela låtar eller andra typer av projekt. Det som då ingår beror helt och hållet på vad du bokar. Om du bara behöver en vokalists vokaler, ja då ingår en vokalist + inspelning i vår studio. Sedan kan du lägga till annat så som: - Produktion - Text & Melodi - Mix & Master - Omslagsbild Detta kan du välja när du gör din bokning.
Hur bokar man en vokalist?


1. Gå in på "Tjänster" och sedan in på "Vokalister" 2. Välj vilken vokalist du vill ha och klicka på "Lyssna på vokalisten" 3. Bläddra ner och klicka på knappen "Boka vokalisten"
Måste jag ha studioutrustning för vokalisten?


Nej, inspelning ingår vilket betyder att vokalisten spelar in vokalerna i Soul Family Entertainments studio. Dessa vokaler skickas sedan till dig.
Hur mycket kostar det att boka en vokalist?


Priset varierar beroende på projekt och vokalist. Du kommer att få ett prisförslag när du gör din bokning.